ADA Depot Too - A Forum To Support Users of ADA Amplification Gear

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The OLD Depot is BACK!! Thanks to Nick, Jurrie's son!! Here's a link to view the old (original) ADA Depot! The Old ADA Depot

If you can, please send a small donation, for keeping up the hosting, etc.

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: New (to me) MT200 came in today  (Read 240 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Lyates1987

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 28
New (to me) MT200 came in today
« on: Time Format »

So I recently got my hands on the MT200. It's not a bad amp at all, I was mainly in it for the 1U slot. both A and B channels seem to work fine but the Mono/Bridged channel is WAY quieter than running just the A or B channel. 200 watts at 8ohms, was definitely expecting it to be louder, not quieter. I'm gonna take a look at what's going on and report back but so far the plan is to blow out all the BS and do a reflow on the jack pcb and also give it a good dose of Deoxit. So far there doesn't seem to be any damage or blown caps/resistors etc. Haven't changed the tubes yet but thats on the list of shit to do as well. Just like any other amp, sounds great when cranked.
Logged

rnolan

  • Administrator
  • Superhero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 5220
Re: New (to me) MT200 came in today
« Reply #1 on: Time Format »

Cool, strange it's quieter in bridge mode though  :crazy:
Logged
Studio Rig: MP2/MB1 > Eurorack UB2442FX-Pro > TC M-One XL > Behringer Truths (with Truth Sub) / QUAD ESL 63s
Live Rig: MP2/MB1 > Alesis Quadverb > Alesis Midiverb 4 > Yamaha AM802 > B200s/Carvin TS100/DCM200L > ADA Split Stacks/Mesa P112s

Dante

  • Administrator
  • Superhero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 1735
  • Nothing more uncommon than common sense
    • The Best Cover Band In Sacramento
Re: New (to me) MT200 came in today
« Reply #2 on: Time Format »

NICE!
Logged
ADA Gear: MP-1 Classic | MP-2 | MicroTube 200 | MicroFet | MXC w/Quad Switch
Current Live Rig (wait 10 min., it'll change): Peavey Classic 20mh head into the matching 1x12 speaker cab, using my Boss MS3 via 4CM.
Current Rack rig: Digitech 2120 > ADA MT-200 > 1x12 Thiele cab (EV Force speaker)

Harley Hexxe

  • Superhero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 1340
Re: New (to me) MT200 came in today
« Reply #3 on: Time Format »

    Hey BJ,

         Sounds like you got a great deal on that one  :thumb-up:


Harley 8)
Logged
I used to be ambivalent. Now, I'm just not sure...

Lyates1987

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 28
Re: New (to me) MT200 came in today
« Reply #4 on: Time Format »

Thanks guys! So far I'm alright using just 1 channel but would like to get the bridged channel working right, unfortunately I didn't have time to work on it this weekend and still waiting fro more deoxit to come in the mail (forgot I was out!) but I'll report what I find so I can add some input regarding the bridged channel. Seems like that channel is rather finnicky based on what I've been reading.
Logged

MarshallJMP

  • Superhero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 4273
    • marshalljmpmodshop.net
Re: New (to me) MT200 came in today
« Reply #5 on: Time Format »

When you play in bridged mode, does everything sounds clean? I mean no distortion?
Logged

Lyates1987

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 28
Re: New (to me) MT200 came in today
« Reply #6 on: Time Format »

When you play in bridged mode, does everything sounds clean? I mean no distortion?

Yes! after taking another good listen there is distortion! I tried to play harder with it turned up all the way and it almost sounds like it's trying to get way louder but can't quite do it.
Logged

MarshallJMP

  • Superhero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 4273
    • marshalljmpmodshop.net
Re: New (to me) MT200 came in today
« Reply #7 on: Time Format »

Could be that there's something wrong with the bridge mode circuit.
Logged

Lyates1987

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 28
Re: New (to me) MT200 came in today
« Reply #8 on: Time Format »

Could be that there's something wrong with the bridge mode circuit.

Sounds like a not so solid connection somewhere, still trying to hunt it down but no clear visible signs. Multimeter time.
Logged

MarshallJMP

  • Superhero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 4273
    • marshalljmpmodshop.net
Re: New (to me) MT200 came in today
« Reply #9 on: Time Format »

Could be, in the bridged out jack is a switch that should open and in the A and B out jacks is a switch that should be closed in bridge mode.
Logged

Lyates1987

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 28
Re: New (to me) MT200 came in today
« Reply #10 on: Time Format »

Could be, in the bridged out jack is a switch that should open and in the A and B out jacks is a switch that should be closed in bridge mode.

Is the switch you referring to the little silver thing sticking out at the bottom of the speaker out bridged jack?
Logged

MarshallJMP

  • Superhero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 4273
    • marshalljmpmodshop.net
Re: New (to me) MT200 came in today
« Reply #11 on: Today at 02:29 AM »

It's on the inside of the switch so can't really tell but it could be.
Logged
Pages: [1]   Go Up