ADA Depot Too - A Forum To Support Users of ADA Amplification Gear

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The OLD Depot is BACK!! Thanks to Nick, Jurrie's son!! Here's a link to view the old (original) ADA Depot! The Old ADA Depot

If you can, please send a small donation, for keeping up the hosting, etc.

Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9   Go Down

Author Topic: Twin Tube GFX-1  (Read 18137 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

rnolan

  • Administrator
  • Superhero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 5323
Re: Twin Tube GFX-1
« Reply #90 on: Time Format »

@rnolan: Rich, Fabrizio is attempting to register to the Depot...but new users registration is suspended. I suggested to use the NEED HELP button and to shot you an email.
Hey Max, I got your email, done  :thumb-up:
Logged
Studio Rig: MP2/MB1 > Eurorack UB2442FX-Pro > TC M-One XL > Behringer Truths (with Truth Sub) / QUAD ESL 63s
Live Rig: MP2/MB1 > Alesis Quadverb > Alesis Midiverb 4 > Yamaha AM802 > B200s/Carvin TS100/DCM200L > ADA Split Stacks/Mesa P112s

MarshallJMP

  • Superhero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 4359
    • marshalljmpmodshop.net
Re: Twin Tube GFX-1
« Reply #91 on: Time Format »

I have no clue but I did swap all 3 components. Also that was without the battery installed.
Installed the battery and  pin 2 is 4.67 and pin 8 is 4.85. Sorry for the misunderstanding. Steve

Do you have a battery with a lower voltage? like a 3V or 3.6V.
Logged

bunkyloo

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 202
  • Tones for days with my ADA's !
Re: Twin Tube GFX-1
« Reply #92 on: Time Format »

I found a 3.6 volt AA size on amazon. Do you think that will work?
Logged

MarshallJMP

  • Superhero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 4359
    • marshalljmpmodshop.net
Re: Twin Tube GFX-1
« Reply #93 on: Time Format »

It should work, the RAM is the same type used in the MP-1 and that works on 3V. For some reason the IC won't switch between battery power and main 5V. Although the difference is now more than 50mV it still doesn't seem to work. Strange.
Logged

Iperfungus

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 800
  • Methodical killers do good jobs!
Re: Twin Tube GFX-1
« Reply #94 on: Time Format »

Hey Max, I got your email, done  :thumb-up:

Ciao Rich!
Yes, I saw!
Thank you very much!  :thumb-up:

Fabrizio knows a lot about Digitech stuff and he did a lot of work and modifications on those units in the past years.
Maybe he could be of help here!
« Last Edit: Time Format by Iperfungus »
Logged
On the run again!

bunkyloo

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 202
  • Tones for days with my ADA's !
Re: Twin Tube GFX-1
« Reply #95 on: Time Format »

Just installed the new battery the 3.6 volt and it powers up no problem , so now just seeing if it will save a patch unplugged. Just so annoying I can't use the OEM battery UGGGH.
Thanks for the help all especially MJMP. If Fabrizio has an idea I am all ears Thanks guys. Steve
Logged

MarshallJMP

  • Superhero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 4359
    • marshalljmpmodshop.net
Re: Twin Tube GFX-1
« Reply #96 on: Time Format »

Ok keep me updated. Also strange that the 5V is not in spec, should be at least 4.9V, can you measure the volatge at the 7805 between pin 2 (ground) and pin 3 (out), also between pin 2 and 1 ?
Logged

bunkyloo

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 202
  • Tones for days with my ADA's !
Re: Twin Tube GFX-1
« Reply #97 on: Time Format »

Well got too excited, as soon as I tested the unit powered up battery installed it read pin 1- 7.18 and 3-4.99 and then it crashed while testing so I tested battery in and 1 was5.15 and 3 was 3.642.
I then tested no battery and 1 was 5.54 and 3 was 4.04 and now won't boot with the 3.6 volt battery. :facepalm: .
Logged

Iperfungus

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 800
  • Methodical killers do good jobs!
Re: Twin Tube GFX-1
« Reply #98 on: Time Format »

Well got too excited, as soon as I tested the unit powered up battery installed it read pin 1- 7.18 and 3-4.99 and then it crashed while testing so I tested battery in and 1 was5.15 and 3 was 3.642.
I then tested no battery and 1 was 5.54 and 3 was 4.04 and now won't boot with the 3.6 volt battery. :facepalm: .

It looks that unit is playing jokes for (its) fun.  :facepalm:
Logged
On the run again!

Harley Hexxe

  • Superhero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 1451
Re: Twin Tube GFX-1
« Reply #99 on: Time Format »

It looks that unit is playing jokes for (its) fun.  :facepalm:


    I think the Flux Capacitor gave out :dunno:
Logged
I used to be ambivalent. Now, I'm just not sure...

bunkyloo

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 202
  • Tones for days with my ADA's !
Re: Twin Tube GFX-1
« Reply #100 on: Time Format »

Well it may just end up for parts backup if we can't get it sorted. I hope its not the flux capacitor that's only available in 1985 I believe  :lol:
Logged

MarshallJMP

  • Superhero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 4359
    • marshalljmpmodshop.net
Re: Twin Tube GFX-1
« Reply #101 on: Time Format »

Try this, get the battery out and measure over the battery connections.
Logged

bunkyloo

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 202
  • Tones for days with my ADA's !
Re: Twin Tube GFX-1
« Reply #102 on: Time Format »

It starts at 0.7 and continues to drop
Logged

MarshallJMP

  • Superhero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 4359
    • marshalljmpmodshop.net
Re: Twin Tube GFX-1
« Reply #103 on: Time Format »

Did you start the unit?
Logged

bunkyloo

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 202
  • Tones for days with my ADA's !
Re: Twin Tube GFX-1
« Reply #104 on: Time Format »

Yes I did start it and it responds the same either way.
« Last Edit: Time Format by bunkyloo »
Logged
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9   Go Up