ADA Depot Too - A Forum To Support Users of ADA Amplification Gear

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Let us never forget our beloved founder - RIP Jurrie, we all miss you very much

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: B200s One channel phasing/flanging/cuting out then coming good again.  (Read 138 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

rnolan

  • Administrator
  • Superhero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 5522

I built a new rack recently MP-2, TC MOne (in MP-2 loop), B200s.  One B200s channel (channel B) looses volume and starts to phase/flange then cuts out.  After a while it starts to work again and then is ok, so seems heat related. 

I've completely re-flowed this amp in the past as I was getting very loud crackles and the fix (thanks MJMP) was re-flow around the power supply.  While I was doing that I just re-flowed the whole thing and it's been fine for a few years.  I haven't gigged with it as I bought a Carvin TS100 when the B200s was crackling and typically use the TS100 live, it's much newer and reliable, albeit much heavier. 

Any ideas what wrong? I'm guessing it's something to do with the phase inversion to feed the push/pull outputs transistors.
Logged
Studio Rig: MP2/MB1 > Eurorack UB2442FX-Pro > TC M-One XL > Behringer Truths (with Truth Sub) / QUAD ESL 63s
Live Rig: MP2/MB1 > Alesis Quadverb > Alesis Midiverb 4 > Yamaha AM802 > B200s/Carvin TS100/DCM200L > ADA Split Stacks/Mesa P112s

MarshallJMP

  • Superhero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 4517
    • marshalljmpmodshop.net

Are you sure it's the B200 and not the MP-2? When it does it switch the inputs, if the fault stays on the same channel, it's the B200, if not I would suspect the MP-2.
Logged
Pages: [1]   Go Up