ADA Depot - A Forum To Support Users of ADA Amplification Gear

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Please note "Depot New Registrations Temporarily Suspended" Please see discussions for how to register.

Pages: 1 2 [3]   Go Down

Author Topic: New ADA MP-1 - questions  (Read 3376 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

MarshallJMP

  • Superhero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 4634
    • marshalljmpmodshop.net
Re: New ADA MP-1 - questions
« Reply #30 on: Time Format »

Never encountered firmware problems with this problem. Why didn't your tech send me an email, I could have give him some things to check out.
Logged

rnolan

  • Administrator
  • Superhero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 5662
Re: New ADA MP-1 - questions
« Reply #31 on: Time Format »

Are you sure both tubes are good? OD2 feeds V2, if V2 is suspect, maybe worth checking, just swap the tubes (V1 to V2 and vis versa) and check.
Logged
Studio Rig: Stuff; Live Rig: More Stuff; Guitars: A few

tnipe

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 29
Re: New ADA MP-1 - questions
« Reply #32 on: Time Format »

Never encountered firmware problems with this problem. Why didn't your tech send me an email, I could have give him some things to check out.
He had your info, but seems he never got in touch.

Both tubes have been swapped and replaced...
Logged

MarshallJMP

  • Superhero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 4634
    • marshalljmpmodshop.net
Re: New ADA MP-1 - questions
« Reply #33 on: Time Format »

When you go to SS clean and you raise OD2 you should get more and more compression, does that work?
Logged

tnipe

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 29
Re: New ADA MP-1 - questions
« Reply #34 on: Time Format »

When you go to SS clean and you raise OD2 you should get more and more compression, does that work?
Yes, that works.

Do you have any suggestions for me? Thanks again, bothers me a bit that I did all this to my MP-1 and it doesn't work! I'm gonna dust it off again and see if I can get it fixed.
Logged

Systematic Chaos

  • Administrator
  • Hero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 697
  • Blood type: Becks Positive
Re: New ADA MP-1 - questions
« Reply #35 on: Time Format »

I had a similar issue with an MP-1 that had barely any gain/dist and dialing OD2 had no effect at all.
Solved the issue finally - U3 (VTL5c4/2 Vactrol that controls OD2) was bad.
Check this thread (if you short/hotwire the two lugs of U3 you should get OD2 and it’s gain maxed out):
http://adadepot.com/index.php?topic=2830
Logged

tnipe

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 29
Re: New ADA MP-1 - questions
« Reply #36 on: Time Format »

I had a similar issue with an MP-1 that had barely any gain/dist and dialing OD2 had no effect at all.
Solved the issue finally - U3 (VTL5c4/2 Vactrol that controls OD2) was bad.
Check this thread (if you short/hotwire the two lugs of U3 you should get OD2 and it’s gain maxed out):
http://adadepot.com/index.php?topic=2830
I'll buy a multimeter and check it! Thanks.
Logged
Pages: 1 2 [3]   Go Up