ADA Depot Too - A Forum To Support Users of ADA Amplification Gear

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Temp "Time Format" issue Fix in Discussions

Pages: [1] 2 3 ... 10
 1 
 on: Today at 01:27 PM 
Started by TommyVonVoigt - Last post by Harley Hexxe
Hey Tommy,

      Yeah, I get that. I've always said taste is subjective because it's true. No harm no foul. For all you've put into it, you're asking a very reasonable price IMHO.

Harley 8)

 2 
 on: Today at 05:45 AM 
Started by tnipe - Last post by MarshallJMP
That's not normal, could be a few things, OD2 wire not connected or bad contact. Vactrol, these have 2 wires going over the top to the PCB, sometimes these are shorted together. Bad vactrol or U14 bad (TC9176).

 3 
 on: Today at 03:08 AM 
Started by tnipe - Last post by tnipe
Mmm, the OD2 trimpot settings not making a difference doesn't sound right. MJMP?The switch next to trimpot 3 (SS Alignment) is to switch the MP-1 output level between inst and line level and can be accessed with the lid on.  It's only on the earlier models, ADA ditched it later along with the line level rear input.  So (as is depicted on the back of the unit) inst level is with the switch toward the front and line level toward the back.  It was there so you could plug the MP-1 into a guitar amp input (inst lv) or into a power amp (line lv).  I have always set it to line lv as I run into stereo power amp.
Thanks. That's handy. Yeah, there's something weird. Just to clarify, OD-2 doesn't do anything when I change the settings on the front panel, when editing a preset. Just a tiny bit of volume difference from 0-10. When I change OD1 and all the other parameters, things seem to work as it should.

Sounds cool though with no OD2 even. Playing around with it today with a Neunaber Illumine after the MP1, good stuff!

 4 
 on: Today at 01:02 AM 
Started by tnipe - Last post by rnolan
Mmm, the OD2 trimpot settings not making a difference doesn't sound right. MJMP?The switch next to trimpot 3 (SS Alignment) is to switch the MP-1 output level between inst and line level and can be accessed with the lid on.  It's only on the earlier models, ADA ditched it later along with the line level rear input.  So (as is depicted on the back of the unit) inst level is with the switch toward the front and line level toward the back.  It was there so you could plug the MP-1 into a guitar amp input (inst lv) or into a power amp (line lv).  I have always set it to line lv as I run into stereo power amp.

 5 
 on: Time Format 
Started by TommyVonVoigt - Last post by TommyVonVoigt
Yep, the MDRP. I bought all the best stuff. I wanted to have it be the best MP-1 possible.

I really am bummed out. If I'm right, and this is simply a case of me not being a good match for an MP-1, that is super disappointing. All signs pointed to this being the perfect preamp for me. Like, it's made for exactly what I like and what I want to do. But, I also realize that sometimes the gear and the player just aren't a good match, and it's no knock against either. For example there are some Synergy modules that have near universal praise, that I just couldn't get a sound I liked out of. It wasn't the modules...it just wasn't the right match.

 6 
 on: Time Format 
Started by tnipe - Last post by tnipe
Also, what does the internal dip switch do, next to trimpot 3? Where do you guys have yours set? Sounds like a line level thing? Currently going into a G-Force, then a Matrix Power amp.

 7 
 on: Time Format 
Started by tnipe - Last post by tnipe
I swapped out the tubes, and I now how enough gain! :headbanger: Maybe not for a metal player, but for me at least.
There's not a volume difference between the tube and SS voicings.

I remember having more though, before I got it serviced/modded. The problem is still:

If I turn OD2 from 0 to 10, there is just a tiny difference in volume. No difference in gain, doesn't matter where OD1 is set. I played around with the OD2 trimpot, but I can't see it made any difference.

I've tried swapping the tubes with each other, nothing changes.

 8 
 on: Time Format 
Started by TommyVonVoigt - Last post by Harley Hexxe
Hey Tommy,

       That IS a bummer. Sorry you didn't find out what's keeping a lid on the beast.

       The transformer mod you did, is that the MDRT?

Harley 8)

 9 
 on: Time Format 
Started by TommyVonVoigt - Last post by TommyVonVoigt
I've decided to move it on, guys. Kind of a bummer, but I can't find anything wrong with it, everything works as it should, and I just don't like the way it sounds. I made a post in the for sale section, if anyone is interested.

But hey, like  was saying, the cool thing is I discovered the Rane EQs because of this site! So, honestly, I consider this a huge win, still!

 10 
 on: Time Format 
Started by TommyVonVoigt - Last post by TommyVonVoigt
More pics can be found here, BTW. All closeup high res shots of the inside (top and bottom):

https://we.tl/t-pIqnftGgeY

Pages: [1] 2 3 ... 10