ADA Depot Too - A Forum To Support Users of ADA Amplification Gear

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Lets get Technical > All Things Tube All about preamp and power amp Tubes.

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Mp-1 v2 mod 3 no output in tube anything  (Read 470 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

bunkyloo

  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 82
  • Tones for days with my ADA's !

Just got this on Ebay DOA sound on ss only. The mod was a mess anyways since everything is so sloppy Im not sure where to start the tubes heat up lol and yes ive tried other tubes. thanks steve
Logged

Systematic Chaos

  • Administrator
  • Hero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 658
  • Blood type: Becks Positive
Re: Mp-1 v2 mod 3 no output in tube anything
« Reply #1 on: Time Format »

Pics/gut shots?
Logged
Mesa Boogie MkIVb short head, ADA MP-1 v2, Fractal AxeFX II, Rocktron Velocity 150; Digitech GSP1101, DigiTech 2120Artist, Carvin Tube 100, Yamaha MFC10//
Ibanez RG550RF, Ibanez 540S-LPF DY, Ibanez RGR620TKS, Ibanez RGR620TPS, Ibanez RG550Ltd BK, Ibanez RG7620MSOL, Ibanez RGR465MCA, Ibanez RGR765RCB, Ibanez RG620QMSP, Ibanez RG1420FBHB, Ibanez RGT42MDX, 90s ESP M-II Dlx //
DiMarzio CrunchLab/ToneZone/Gravity Storm/Liquifire/AirNorton/PAF Pro/HfH/ibzUSA F Series pups

bunkyloo

  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 82
  • Tones for days with my ADA's !
Re: Mp-1 v2 mod 3 no output in tube anything
« Reply #2 on: Time Format »

I will Put some up tomorrow SC. Any Clues would be great!
Logged

Kim

  • Administrator
  • Hero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 712
  • Circle in the Night, a Fire within.
Re: Mp-1 v2 mod 3 no output in tube anything
« Reply #3 on: Time Format »

Before seeing a pic and already knowing that tubes do glow, I'd first make sure all the connections between the tubeboard and motherboard are good before moving on to the tubeboard itself.  Mods/repairs to the tubeboard generally require the tubeboard to be completely removed from the unit.  Maybe something got overlooked and half-assed during reinstallation...

And if "everything is sloppy"  might be good idea to start over, or get another professionally-done tubeboard from MJMP.
Logged
RIG OF FIRE:  ADA MP-2, Rocktron Xpression, Peavey Classic 60/60, Gator pedalboard, Rolls MidiBuddy, Dunlop 95Q wah, D'Addario Pedal Tuner.
Mellotron/organ section:  EHX Mel9, EHX C9, Saturnworks A/B switch, Vox V860 volume, Crate Powerblock.
Two 4x12 cabs:  one custom wired for both 2x12 guitar and 2x12 Mel9 if needed. UPDATED DIAGRAMS
HOME/STUDIO/COMBOS/STUFF:  Peavey JSX halfstack, Crate G60XL, Saturnworks Saturn Fuzz,  EHX Soul Food, ProCo Rat, Ibanez Smashbox, Saturnworks buffered splitter, Morley Tremonti wah, Peavey PV6, Korg DTR-1000, ADA MPC.
GUITARS:  Jackson KE3-DiMarzio Breed/PAF Pro, Jackson KE3-DiMarzio Breed/PAF Pro, Silvertone P-bass, '70s Gretsch Dorado acoustic.
WISHLIST

bunkyloo

  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 82
  • Tones for days with my ADA's !
Re: Mp-1 v2 mod 3 no output in tube anything
« Reply #4 on: Time Format »

  Well I believe the tube board was purchased it looks ok its the connections on the main board its self some of the pads/ trace have been damaged and jumpers installed.
The person who sold it to me swears it was working so I think its a bad connection somewhere in that trace I guess could start with the mod schematic btw this a believe was the mjmp tube board theres depot stickers on it and the m3 on the front.
Logged

bunkyloo

  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 82
  • Tones for days with my ADA's !
Re: Mp-1 v2 mod 3 no output in tube anything
« Reply #5 on: Time Format »

some pics
Logged

Systematic Chaos

  • Administrator
  • Hero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 658
  • Blood type: Becks Positive
Re: Mp-1 v2 mod 3 no output in tube anything
« Reply #6 on: Time Format »

The tubeboard looks like an original one. MJMPs new tubeboards have Belton Micalex tube sockets and Metal Film resistors, Orange Drop (IIRC) and Panasonic Caps. This one has the old tubesockets and Carbon Comp resistors
The culprit seems to be in that lifted traces/jumper wired section directly after the input. The Mod3 only affects parts on the tubeboard.
Also, looks like a lot of ICs were replaced.
Can you see/check if its been noise-modded?
U4 seems to have been replaced but it doesn't look like a BB 2604.
How about the PSU filter Caps?

I have a stock V2 than I can pull open and get you some gut shots of that "tampered with" areas so you get some close-ups of how it's supposed to be looking. Iĺl probably get around to doing that next weekend....
« Last Edit: Time Format by Systematic Chaos »
Logged
Mesa Boogie MkIVb short head, ADA MP-1 v2, Fractal AxeFX II, Rocktron Velocity 150; Digitech GSP1101, DigiTech 2120Artist, Carvin Tube 100, Yamaha MFC10//
Ibanez RG550RF, Ibanez 540S-LPF DY, Ibanez RGR620TKS, Ibanez RGR620TPS, Ibanez RG550Ltd BK, Ibanez RG7620MSOL, Ibanez RGR465MCA, Ibanez RGR765RCB, Ibanez RG620QMSP, Ibanez RG1420FBHB, Ibanez RGT42MDX, 90s ESP M-II Dlx //
DiMarzio CrunchLab/ToneZone/Gravity Storm/Liquifire/AirNorton/PAF Pro/HfH/ibzUSA F Series pups

MarshallJMP

  • Superhero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 3790
    • marshalljmpmodshop.net
Re: Mp-1 v2 mod 3 no output in tube anything
« Reply #7 on: Time Format »

Like Sc said, this is not something from me, nor did I do this work on it.But I think I found the problem, there is a loose solder pad on the bottom side.This one supplies voltage to the heaters. Could be your problem maybe.
See pic.
Logged

bunkyloo

  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 82
  • Tones for days with my ADA's !
Re: Mp-1 v2 mod 3 no output in tube anything
« Reply #8 on: Time Format »

Good eye mjmp I would have never seen that on that picture . I will check it out and yeah I thought he may have gotten a board from you that's only because I misunderstood what mod he attempted and I never thought the soldering was done by you of course. He was just vague on the history.
Logged

bunkyloo

  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 82
  • Tones for days with my ADA's !
Re: Mp-1 v2 mod 3 no output in tube anything
« Reply #9 on: Time Format »

Well Im still working on it. I really want to repair the traces and re do everything that was done and also there are a couple areas that look questionable. So maybe I should start there haha ( a good deal on ebay ) lol.
Logged

rnolan

  • Administrator
  • Superhero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 4901
Re: Mp-1 v2 mod 3 no output in tube anything
« Reply #10 on: Time Format »

Hey Steve, good luck with it and we'll all help as/where we can  :wave: if you need it.  We don't call it evil bay for no reason LoL.
Logged
Studio Rig: MP2/MB1 > Eurorack UB2442FX-Pro > TC M-One XL > Behringer Truths (with Truth Sub) / QUAD ESL 63s
Live Rig: MP2/MB1 > Alesis Quadverb > Alesis Midiverb 4 > Yamaha AM802 > B200s/Carvin TS100/DCM200L > ADA Split Stacks/Mesa P112s
Pages: [1]   Go Up