ADA Depot Too - A Forum To Support Users of ADA Amplification Gear

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Please note "Depot New Registrations Temporarily Suspended" Please see discussions for how to register.

Pages: 1 2 3 [4]   Go Down

Author Topic: Brown sound is kinda light tan  (Read 4473 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

MarshallJMP

  • Superhero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 3916
    • marshalljmpmodshop.net
Re: Brown sound is kinda light tan
« Reply #45 on: Time Format »

I'll be more then happy to take a look at them  :thumb-up:
Logged

Dante

  • Administrator
  • Superhero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 1574
  • Nothing more uncommon than common sense
    • The Best Cover Band In Sacramento
Re: Brown sound is kinda light tan
« Reply #46 on: Time Format »

Say no more! THANK YOU THANK YOU THANK YOU  :bow: :bow: :bow: :bow:

I'll get them packed up and email you privately.
Logged
ADA Gear: MP-1 Classic | MP-2 | Viper Combo | MicroTube 200 | MicroFet | MXC w/Quad Switch
Current Live Rig (wait 10 min., it'll change): Carvin V3m head into my Viper combo as a speaker cab, using my TCE G-System via 4CM.

MarshallJMP

  • Superhero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 3916
    • marshalljmpmodshop.net
Re: Brown sound is kinda light tan
« Reply #47 on: Time Format »

Hey you keep the ADAdepot alive and I'll keep the ADA's alive  ;D
Logged

Dante

  • Administrator
  • Superhero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 1574
  • Nothing more uncommon than common sense
    • The Best Cover Band In Sacramento
Re: Brown sound is kinda light tan
« Reply #48 on: Time Format »

DEAL  :thumb-up:
Logged
ADA Gear: MP-1 Classic | MP-2 | Viper Combo | MicroTube 200 | MicroFet | MXC w/Quad Switch
Current Live Rig (wait 10 min., it'll change): Carvin V3m head into my Viper combo as a speaker cab, using my TCE G-System via 4CM.

Dante

  • Administrator
  • Superhero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 1574
  • Nothing more uncommon than common sense
    • The Best Cover Band In Sacramento
Re: Brown sound is kinda light tan
« Reply #49 on: Time Format »

Well now, I found the reason for my Effects Loop weirdness. BAD CABLE!

In fact, the whole unit appears to be fine, it sounds marvelous!!
Logged
ADA Gear: MP-1 Classic | MP-2 | Viper Combo | MicroTube 200 | MicroFet | MXC w/Quad Switch
Current Live Rig (wait 10 min., it'll change): Carvin V3m head into my Viper combo as a speaker cab, using my TCE G-System via 4CM.

Samuraipanda

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 105
Re: Brown sound is kinda light tan
« Reply #50 on: Time Format »

Well now, I found the reason for my Effects Loop weirdness. BAD CABLE!

In fact, the whole unit appears to be fine, it sounds marvelous!!

 :whoohoo!:
Logged

van Sinn

  • Hero Member
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 709
  • Know Thy Self. Know Thy Law. Do What Thou Wilt.
Re: Brown sound is kinda light tan
« Reply #51 on: Time Format »

You need to get into computing and networking:

When things don't work, check cabling and routing.
When in doubt, check the routing again..

Oh.. in your case it was indeed the cabling - but then again, cabling and routing are somewhat inter-related, so..
;)
Logged
..but it's buggy!
- not a bug, it's a feature
- it's software, dummy..

Dante

  • Administrator
  • Superhero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 1574
  • Nothing more uncommon than common sense
    • The Best Cover Band In Sacramento
Re: Brown sound is kinda light tan
« Reply #52 on: Time Format »

Yeah, I changed all the cabling between the FX unit and the preamp....this was the cable going from the wah into the input jack of the unit. I took that plug apart last night and found two strands of wire from the tip (hot) touching the sleeve (ground). Just a dab of solder fixed it up.

Now, I may have spoken too soon about the unit being perfect...I was playing last night and noticed a volume jump about an hour into my session. Not sure if it's a jack, but when I wiggled the speaker cord it did a bit of cutting out from the output jack of the power amp. I seem to remember something about trying both my amps to check them (some time ago) and finding out that it was coming from the preamp....more testing to come. I need to practice anyway, I'll keep using it to re-familiarize myself with the issues I had.
Logged
ADA Gear: MP-1 Classic | MP-2 | Viper Combo | MicroTube 200 | MicroFet | MXC w/Quad Switch
Current Live Rig (wait 10 min., it'll change): Carvin V3m head into my Viper combo as a speaker cab, using my TCE G-System via 4CM.

rnolan

  • Administrator
  • Superhero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 4974
Re: Brown sound is kinda light tan
« Reply #53 on: Time Format »

Hey Dante, could be one of your MP-1 Classic output jacks or the cab sim switch(es)/buttons, I had one channel play up on my studio MP-2 a while ago, just out of the blue one side stopped working and thus volume drop, fiddled with it a bit (plugged/unplugged etc.) IIRC it turned out to be the cab sim switch. I have it patched into a desk > monitors so I use the cab sim outs.  Anyway, give everything a good clean and known good cables....
Logged
Studio Rig: MP2/MB1 > Eurorack UB2442FX-Pro > TC M-One XL > Behringer Truths (with Truth Sub) / QUAD ESL 63s
Live Rig: MP2/MB1 > Alesis Quadverb > Alesis Midiverb 4 > Yamaha AM802 > B200s/Carvin TS100/DCM200L > ADA Split Stacks/Mesa P112s

Dante

  • Administrator
  • Superhero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 1574
  • Nothing more uncommon than common sense
    • The Best Cover Band In Sacramento
Re: Brown sound is kinda light tan
« Reply #54 on: Time Format »

Good point, I'll fiddle with that switch next.

FYI: Played for a good 1.5 hours last night with no issues at all, sounds amazing.
Logged
ADA Gear: MP-1 Classic | MP-2 | Viper Combo | MicroTube 200 | MicroFet | MXC w/Quad Switch
Current Live Rig (wait 10 min., it'll change): Carvin V3m head into my Viper combo as a speaker cab, using my TCE G-System via 4CM.

rnolan

  • Administrator
  • Superhero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 4974
Re: Brown sound is kinda light tan
« Reply #55 on: Time Format »

FYI: Played for a good 1.5 hours last night with no issues at all, sounds amazing.
Why am I not surprised (about the sound  :thumb-up: ), good there were no issues.
Logged
Studio Rig: MP2/MB1 > Eurorack UB2442FX-Pro > TC M-One XL > Behringer Truths (with Truth Sub) / QUAD ESL 63s
Live Rig: MP2/MB1 > Alesis Quadverb > Alesis Midiverb 4 > Yamaha AM802 > B200s/Carvin TS100/DCM200L > ADA Split Stacks/Mesa P112s
Pages: 1 2 3 [4]   Go Up