ADA Depot Too - A Forum To Support Users of ADA Amplification Gear

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Need a Schematic? Check the Vault *MP-1 Classic Schematics Just Added!!

Pages: 1 [2]   Go Down

Author Topic: MP2, lights are on but nobody's home  (Read 10403 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

rnolan

  • Administrator
  • Superhero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 4974
Re: MP2, lights are on but nobody's home
« Reply #15 on: Time Format »

Well your getting there, albeit slowly. Sounds like something shorting in the input ? Just a guess, hopefully others will know.
Logged
Studio Rig: MP2/MB1 > Eurorack UB2442FX-Pro > TC M-One XL > Behringer Truths (with Truth Sub) / QUAD ESL 63s
Live Rig: MP2/MB1 > Alesis Quadverb > Alesis Midiverb 4 > Yamaha AM802 > B200s/Carvin TS100/DCM200L > ADA Split Stacks/Mesa P112s

MarshallJMP

  • Superhero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 3917
    • marshalljmpmodshop.net
Re: MP2, lights are on but nobody's home
« Reply #16 on: Time Format »

Does this happen on both front and rear inputs?
Logged

Version_6

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 23
Re: MP2, lights are on but nobody's home
« Reply #17 on: Time Format »

Yes, both front and rear inputs. I'll post a video later today and show what I mean. I'm without Internet while the company repairs the lines so I'll go borrow some from down the road.
Logged
Amps; In the rack- Triaxis, Simul 2:90, G System, Maxon OD808, Digitech Bad Monkey, Sennheiser EW100
Heads- Rev G Dual Rectifier, 5150II, miscellaneous junkers
Combos- Marshall JTM30 210, BWM Chimp MK2

Guitars; Many.

MarshallJMP

  • Superhero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 3917
    • marshalljmpmodshop.net
Re: MP2, lights are on but nobody's home
« Reply #18 on: Time Format »

Ok that will give a btter idea on what's going on.

Did you change out both chips at the same time?
Logged

Version_6

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 23
Re: MP2, lights are on but nobody's home
« Reply #19 on: Time Format »

I changed out the ram first at it was the easiest to change. That didn't do it. So I changed the second chip and that allowed me access to the patches. I took some video of the MP2 in operation to show the synptoms but my internet connection is down for a few days so I'll have to upload it when I go past a public wifi point eitherater tonight or tomorrow.
Logged
Amps; In the rack- Triaxis, Simul 2:90, G System, Maxon OD808, Digitech Bad Monkey, Sennheiser EW100
Heads- Rev G Dual Rectifier, 5150II, miscellaneous junkers
Combos- Marshall JTM30 210, BWM Chimp MK2

Guitars; Many.

Version_6

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 23
Re: MP2, lights are on but nobody's home
« Reply #20 on: Time Format »

Well here it is. As you can see, makes a hella weird noise when the signal is grounded and causes the leds on front to light up. No real sound or anything on the clean channels.

https://youtu.be/pfAMUJJdXP4
Logged
Amps; In the rack- Triaxis, Simul 2:90, G System, Maxon OD808, Digitech Bad Monkey, Sennheiser EW100
Heads- Rev G Dual Rectifier, 5150II, miscellaneous junkers
Combos- Marshall JTM30 210, BWM Chimp MK2

Guitars; Many.

MarshallJMP

  • Superhero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 3917
    • marshalljmpmodshop.net
Re: MP2, lights are on but nobody's home
« Reply #21 on: Time Format »

So with your finger at the tip it makes noise and when you plug in a guitar nothing comes out?
What happends if you make a patch with compressor ,wah,chorus and noise set to off?And this on different voicings.
Also from what i hear you need to do the noise mod,at least change out R913.
Logged

Version_6

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 23
Re: MP2, lights are on but nobody's home
« Reply #22 on: Time Format »

When the guitar is plugged in it makes a small hum but doesn't make the awful modulated noise until the volume knob is rolled all the way down to 0. I'll try making a patch with everything turned off and see how I go. There's never a guitar tone coming through on any patch or setting, just silence or that modulated noise with the LEDs coming on.
Logged
Amps; In the rack- Triaxis, Simul 2:90, G System, Maxon OD808, Digitech Bad Monkey, Sennheiser EW100
Heads- Rev G Dual Rectifier, 5150II, miscellaneous junkers
Combos- Marshall JTM30 210, BWM Chimp MK2

Guitars; Many.
Pages: 1 [2]   Go Up