ADA Depot Too - A Forum To Support Users of ADA Amplification Gear

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Board added for "ADA Cab Sims" in Other ADA Gear (coz El asked for it LOL)

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Display offset problem  (Read 639 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Feedback

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 2
Display offset problem
« on: Time Format »

Hey guys,

Fired up my old MP2 again after it has been in storage for years.
Everything sounds fine - the only problem it seems to have is on the display. When I turn the preamp on it's all good, but after some time playing, characters are offset to the right.

Anyone came across this already?
Logged

MarshallJMP

  • Superhero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 3705
    • marshalljmpmodshop.net
Re: Display offset problem
« Reply #1 on: Time Format »

Do you mean that the characters are shifted to the right? Both rows?
Logged

rnolan

  • Administrator
  • Superhero Member
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 4786
Re: Display offset problem
« Reply #2 on: Time Format »

I haven't come across that before, I've had my display go all hieroglyphic (ish) when it doesn't get decent power (running off a generator) and I have to power cycle it to fix it.

One thing to check is the ribbon cable that goes from the PCB to the front panel, it can come out of it's socket on the PCB quite easily, although the display is fed by another cable which runs from the PCB, under the ribbon cable to the screen, worth checking that it's connected properly.  Otherwise, it would seem to be either a problem in the screen or a problem with whatever feeds the screen on the PCB  :dunno: .  You can get replacement screens, MJMP had some but they are the same as the screens used in Quadverbs and come in a variety of background/text colours. (https://www.ebay.com/itm/112535130034?ViewItem=&item=112535130034).
There's some chat about screen change in the MP2 section (http://adadepot.com/index.php?topic=1824.0)
Logged
Studio Rig: MP2/MB1 > Eurorack UB2442FX-Pro > TC M-One XL > Behringer Truths (with Truth Sub) / QUAD ESL 63s
Live Rig: MP2/MB1 > Alesis Quadverb > Alesis Midiverb 4 > Yamaha AM802 > B200s/Carvin TS100/DCM200L > ADA Split Stacks/Mesa P112s

Feedback

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 2
Re: Display offset problem
« Reply #3 on: Time Format »

Thanks a lot for your answers guys!

MarshallJMP > Yes, exactly. Both rows indeed.

rnolan > Ok, thanks for the pointers. I'll check the cables and will consider a replacement if the problem is not solved.
Logged

tomy

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 338
  • "To loose means trouble, to win pays double"
Re: Display offset problem
« Reply #4 on: Time Format »

Mp2 display..... :facepalm:

I remember mine
http://adadepot.com/index.php?topic=1432.0

Not hard to fix, but just irritating !
Logged
"As far back as I can remember,  I've always wanted to be a  gangster..."

ARSENAL :
https://fr.audiofanzine.com/membres/885047/products/
Pages: [1]   Go Up